top of page

Over mij

Ieder mens komt op zijn levenspad in aanraking met grote uitdagingen waarbij het heel fijn is als iemand een tijdje naast je loopt waardoor je meer inzicht in jezelf en je omgeving krijgt.

 

Welkom op de site van de praktijk voor actief beeldende therapie van Monique de Koning in de gemeente Sittard-Geleen.

Ieder kind, iedere jongere of volwassene die een plek nodig heeft om de rode draad van zijn leven weer terug te vinden, kan bij mij in de praktijk aan het werk.

 

Mijn naam is Monique de Koning, moeder van twee

kinderen. In Maastricht heb ik de opleiding

HBO-Jeugdwelzijnswerk gevolgd.

In de werkkringen die volgden heb ik mij steeds gericht op de

verbinding met de ander waarbij de hulpvraag centraal staat.  

Toen mijn kinderen jong waren, heb ik mij volledig aan

het moederschap gewijd en me verbonden met het Vrije School

onderwijs. Ik heb me in die tijd diep verbonden met de

beeldenwereld en de antroposofie en stilaan ontstond er een

zoekende impuls om met beelden kinderen op een

genezende wijze te begeleiden. Vanuit die zoektocht kwam de

actief beeldende therapie op mijn pad.

 

Binnen de opleiding tot actief beeldend therapeut (3 jarige post HBO-opleiding) kon ik mijn inspiratie vanuit de antroposofie in verbinding brengen met diverse andere stromingen en vormen van levenskunst.

 

Voor mij vormt de kern van de verbinding met u en uw kind de diepe interesse in de ander, waarbij de vraag van de ander centraal staat. Waarachtigheid en humor zijn voor mij wezenlijk in de verbinding met de ander. Vanuit mijn eigen praktijk ben ik sinds 2011 werkzaam. Ik werk met kinderen van alle leeftijden, jongeren en volwassen.

 

Het is steeds mijn intentie met helder inzicht tot het aller wezenlijkste van de mens te komen via het beeld. Ik heb diep respect voor de moed die een mens heeft om zijn innerlijke last met mij te delen. We ruimen op en verwerken waardoor er vrijheid kan ontstaan in voelen, denken en handelen. Dat ik hierbij mag en kan helpen ervaar ik als een voorrecht.

 

 

Als therapeut ben ik geregistreerd en gecertificeerd lid van Sampo, de beroepsvereniging van actief beeldende therapeuten (www.sampovereniging.nl), en aangesloten bij CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten, https://catcollectief.nl/) onder BO nr.: 101972023-05-18. Tevens aangesloten bij GAT (Geschillen Alternatieve Therapeuten); onafhankelijke Wkkgz geschilleninstantie erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

CATvirtueelschild.png
bottom of page